اطلاعات خویش را در مورد کرم تارتار افزایش دهید
کرم تارتار یا این که همان پتاسیم تارتارات در حالت اولیه , یک پودر کریستالی سفید رنگ , لطیف و بی بو است . خیلی از از افراد گمان می نمایند این به صورت کرم است اما به صورت پودر به فروش میرسد .
در علم شیمی , تارتارات پتاسیم هیدوژن به عنوان کرم تارتار شناخته شدهاست . کرم تارتار در واقع یک اسید میباشد که نام علمی آن پتاسیم هیدروژن تارتاریک “ potassium hydrogen tartrate ” با فرمول شیمیایی KC4H5O6 و جز اسیدهای خوراکی به حساب میاید .
پودر تارتار دارنده قدمت هفت هزار ساله می باشد که کرم تارتار از آن گرفته می شود .
از این کرم در قدیم به منظور نظافت کردن رسوبات ته نشین شده در بشکه های شراب و یا این که در رنگرزی های سنتی به کار گرفته میشد .
کاربردهای کرم :
مهم ترین استفاده در شیرینی پزی مقاوم کردن سفیده در مقابل حرارت است . در دستورهایی مانند مرنگ و کیک های اسفنجی که ساختار با اهمیت شیرینی , بر شالوده سفیده تخم مرغ فرم گرفته تولید می شود , این پودر برای اطمینان از مقاوم خیس شدن سفیده به کار میرود . و به کار گیری از دراین شیرینی ها باعث می شود شکل آن در برابر گرمای فر تغییر نکند .
پودر تارتار زمان فرم به دست آوردن سفیده را اضافه می نماید که در نتیجه آن هرچه سفیده بیشتر زده شود هوای بیشتری وارد سفیده شده و در نتیجه سفیده مستحکم تر می شود .
به براق شدن و حفظ سفیدی سفیده تخم مرغ کمک می نماید .
کرم تارتار در تهیه شربت ها کار جوهر لیمو را انجام میدهد و افزودن کرم تارتار به عنوان عامل اسیدی , از به نیز پیوستن مولکول های شکر خودداری می نماید و سبب شکرک نزدن شربت می شود .
تار تار شیرینی را خوشمزه تر می نماید .
جایگزین کرم تارتار :
جایگزین آن سرکه یا این که آبلیمو هست . بهاین صورت که به به عبارتی مقدار که کرمنقل شده شدهاست دقیقا به به عبارتی مقدار از آبلیمو به کار گیری فرمائید . برای مثال چنانچه در فرمان نقل شده شدهاست که از 1 قاشق کرم به کار گیری نمائید از 1 قاشق آبلیمو یا این که سرکه به کارگیری فرمائید .
روش نگهداری از کرم :
باید دور از رطوبت , گرما و نور در جای خشک و خنک و در ظرف دربسته محافظت شود .
پیاله شیشه ای با در سفت و کیپ برای نگهداری این ماده بسیار مطلوب است .
کرم قابل فریز کردن نیست .
متاسفانه به دلیل فله ای بودن کرم تارتار در ایران , تاریخ مصرف روی آن مشخص و معلوم نشده , البته سعی فرمائید مواد اولیه قنادی را بعد از خرید خودتان تاریخ بزنید و در طول یک سال مصرف فرمایید .
احتیاط های اضطراری برای استعمال از کرم تارتار :
چون تارتار نوعی اسید است , نباید با دیده در تماس باشد , پس حتما ظرف آن را دور از دسترس کودکان نگه دارید .